MENI
20.1.2010.

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА, МИЛОРАД ЖИВКОВИЋ РАЗГОВАРАО С АМБАСАДОРОМ КИНЕ У БиХ



Предсједавајући Представничког дома Милорад Живковић сусрео се данас с амбасадором Н. Р. Кине у БиХ, Њ. Е. Liuom Wenxinom и том приликом упознао са актуелном политичком ситуацијом у нашој земљи. 


 

Током разговора, предсједавајући Живковић је истакао важност што је Босна и Херцеговина постала нестална чланица Савјета безбједности, те изразио наду у испуњење обавеза које су пред БиХ на њеном путу у еуроатланске интеграције. Такођер, господин Живковић је упознао Њ. Е. Wenxinoma са пресудом за Суда за људска права у Стразбуру у вези усклађености Устава БиХ са Европском конвенцијом за људска права, затим са до сада постигнутим резултатима у испуњавању услова из Мапе пута за либерализацију визног режима за грађане БиХ, као и актуелној безбједносној ситуацији у Босни и Херцеговини.
Саговорници су се сложили како је велика економска криза оставила посљедице на економију двију земаља, али и изразили наду да ће квалитетном политиком у наредном периоду њене посљедице грађани што мање осјећати.
Амбасадор Н. Р. Кине у нашој земљи интересовао се за развој привреде у нашој земљи те нагласио како је потребно унаприједити привредну сарадњу двије земље. Такођер, изразио је задовољство досадашњим резултатима које је БиХ постигла за приближавање еуроатланским интеграцијама, с надом да ће безвизни режим за земље Европске уније у што скорије вријеме бити уведен и за грађане БиХ. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу