MENI
21.12.2009

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA EVROPSKE INTEGRACIJE



Na danas održanoj 28. sjednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, usvojen je Izvještaj o provedbi Plana aktivnosti za ispunjavanje preostalih obaveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima.

Komisija je na sjednici izvršila temeljitu analizu Izvještaja te zaključila kako je Izvještaj potrebno dostaviti članovima oba doma Parlamentarne skupštine BiH kao i članovima entitetskih parlamenata. Također, zaključeno je da kolegij Zajedničke komisije, do održavanja naredne sjednice, obavi razgovore sa predstavnicima institucija koje su nadležene za ispunjavanje obaveza iz Mape puta u cilju njihovog bržeg ispunjavanja.
Sugerira se članovima kolegija oba doma PSBiH da, do rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa, pribave mišljenje Venecijanske komisije u cilju pojašnjenja određenih odredbi predloženog zakona, stav je članova Zajedničke komisije.
Zajednička komisija je primila k znanju informaciju o održavanju 12. Međuparlamentarnog sastanka s Delegacijom Evropskog parlamenta. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću