MENI
21.12.2009.

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKOG POVJERENSTVA ZA EUROPSKE INTEGRACIJE



Na danas održanoj 28. sjednici Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, usvojeno je Izvješće o provedbi Plana aktivnosti za ispunjavanje preostalih obveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima.

Povjerenstvo je na sjednici izvršilo temeljitu analizu Izvješća te zaključilo kako je Izvješće potrebno dostaviti članovima obaju domova Parlamentarne skupštine BiH kao i članovima entitetskih parlamenata. Također, zaključeno je da kolegij Zajedničkog povjerenstva, do održavanja naredne sjednice, obavi razgovore sa predstavnicima institucija koje su nadležene za ispunjavanje obveza iz Mape puta u cilju njihovog bržeg ispunjavanja.
Sugerira se članovima kolegija obaju domova PSBiH da, do rasprave o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa, pribave mišljenje Venecijanskog povjerenstva u cilju pojašnjenja određenih odredbi predloženog zakona, stav je članova Zajedničkog povjerenstva.
Zajedničko povjerenstvo je primilo k znanju informaciju o održavanju 12. Međuparlamentarnog sastanka s Izaslanstvom Europskog parlamenta. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću