MENI
23.3.2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Italije u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Italije u BiH Ruggerom Corriasom o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i procesu konstituiranja vlasti na svim nivoima.

Posebno interesovanje ambasador Corrias pokazao je za pripreme Konferencije predsjednika parlamenata zemalja Jadransko – jonske inicijative, koja će biti održana 23. aprila ove godine u Neumu. Predsjedavajući Džaferović upoznao je sagovornika o tome da će Konferencija biti posvećena turizmu i boljem komunikacijskom povezivanju država Jadravnsko – jonske inicijative i naglasio da će se Bosna i Hercegovina potruditi da bude dobar domaćin Konferencije, na kojoj će učestvovati najviši predstavnici parlamenata Albanije, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije i BiH.

S ciljem daljeg unapređenja bilateralne saradnje parlamenata BiH i Italije, predsjedavajući Džaferović obnovio je poziv predsjednici Donjeg doma Parlamenta Italije da posjeti Bosnu i Hercegovinu i PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću