MENI
24.3.2015

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak razgovarao s ambasadorom Italije u BiH


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Italije u BiH Ruggerom Corriasom o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji i daljem pravcu djelovanja institucija vlasti na evropskom putu BiH.

Ambasador Corrias naglasio je da Italija u potpunosti podržava novu inicijativu Evropske unije (EU) za BiH, kao i sve odluke koje su evropske institucije donijele nakon što je usvojena Zajednička izjava o opredjeljenosti institucija na svim nivoima vlasti u BiH za provođenje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja EU.

Zahvaljujući se na podršci prijateljske Italije, predsjedavajući Čolak informirao je ambasadora Corriasa da je dogovorom otklonjen zastoj u funkcioniranju Doma naroda PSBiH i izrazio očekivanje da će u najkraćem mogućem roku biti riješena sva sporna pitanja u vezi sa imenovanjem Vijeća ministara BiH.

Sagovornici su razmotrili i izrazili zadovoljstvo tokom priprema za Konferenciju predsjednika parlamenata zemalja Jadransko – jonske inicijative, čiji je domaćin Bosna i Hercegovina i koja će biti održana 23. aprila ove godine u Neumu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću