MENI
24.3.2015.

Predsjedatelj Doma naroda Bariša Čolak razgovarao sa nerezidentnim veleposlanikom Finske za BiH


Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak i nerezidentni veleposlanik Finske za BiH Pekka J. Metso razgovarali su danas u Sarajevu o političkoj situaciji u BiH u svjetlu daljnjih koraka koje vlasti trebaju da preduzmu kako bi ubrzale europski put naše zemlje.

Ističući da je Bosna i Hercegovina zemlja odličnih potencijala koje treba iskoristiti za budući razvoj zemlje, predsjedatelj Čolak i veleposlanik Metso složili su se u stavu da BiH da nema vremena za gubljenje i da novoizabrane vlasti na svim razinama moraju biti posvećene poboljšanju ekonomske i socijalne situacije u BiH.

Predsjedatelj Čolak upozorio je da je pred BiH ogroman posao na provođenju reformi, posebno nakon što su institucije Europske unije (EU) odobrile stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Prema riječima Čolaka, BiH bi brzo morala da uspostavi efektivan mehanizam koordinacije, kao i da riješi pitanje državne i vojne imovine kako bi se ubrzao put zemlje ka EU i NATO-u.

Predsjedatelj Doma naroda naglasio je da pozornost treba posvetiti i izmjenama izbornog zakonodavstva i reformi Ustava BiH kako bi se osigurala ravnopravnost konstitutivnih naroda i svih građana BiH u izbornom procesu i u svim drugim pitanjima. Na taj način, istakao je Čolak, osigurala bi se puna stabilnost političkih prilika i otvorila vrata investitorima i novim radnim mjestima u cijeloj BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću