MENI
25.3.2015

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Borislav Bojić u Briselu na konferenciji o provođenju Evropske konvencije o ljudskim pravima


Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borislav Bojić učestvovat će na Konferenciji na temu „Implementacija Evropske konvencije o ljudskim pravima: naša zajednička odgovornost“, koja će se 26. i 27. marta ove godine održati u Briselu.

Cilj Konferencije, koju organizira Vijeće Evrope, jeste potvrđivanje opredjeljenosti država članica Vijeća Evrope da nastave biti garancija za zaštitu ljudskih prava proklamovanih u Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, kao i protokolima koji proističu iz Konvencije.

Također, cilj dvodnevnog skupa je i očuvanje nezavisnosti Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, kao i poboljšanje provođenja Evropske konvencije s ciljem što efikasnijeg izvršenja presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Planirano je da se učesnicima Konferencije, između ostalih, obrate generalni sekretar Vijeća Evrope Thorbjørn Jagland i predsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Anne Brasseur. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću