MENI
25.3.2015

Delegacija PSBiH u Istanbulu na seminaru o transparentnosti i odgovornosti funkcioniranja izabranih predstavnika u institucijama vlasti


Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić i poslanice u Predstavničkom domu PSBiH Aleksandra Pandurević i Diana Zelenika činit će delegaciju PSBiH koja će 26. i 27. marta ove godine u Istanbulu učestovati u radu međunarodnog seminara posvećenog transparentnosti i odgovornosti funkcioniranja izabranih predstavnika u zakonodavnim institucijama vlasti.

U dvije sesije seminara, čiji je organizator Parlamentarna skupština Vijeća Evrope (PSVE), a domaćin Velika narodna skupština Turske, bit će riječi o kodeksu ponašanja parlamentaraca, kao i o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja.

Prema najavama organizatora, uvodna obraćanja učesnicima skupa imat će predsjedavajući Komiteta za poslovnik, imunitete i institucionalna pitanja PSVE Haluk Koç i član delegacije Azerbejdžana u PSVE i predsjedavajući Komiteta za pravna pitanja u Parlamentu Azerbejdžana Ali Huseynli.

Osim delegacije PSBiH, na skupu se očekuje prisustvo delegacija parlamenata Albanije, Azerbejdžana, Kirgistana, Kazahstana, Makedonije i Turske. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću