MENI
30.3.2015

Održana 3. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Na 3. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, sa usvojenim amandmanima, Prijedlog zakona o obligacionim odnosima u civilnom zrakoplovstvu BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija je utvrdila usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Primljen je k znanju i Domu upućen na razmatranje Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog Vijeća BiH za 2013. godinu.

Podržan je Izvještaj o provođenju Općih izbora 2014. godine i predloženo je Domu naroda PSBiH da pristupi formiranju interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.
Usvojeni su Izvještaj o radu za 2014. godinu i Plan rada za 2015. godinu Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH.

U vezi sa zaključkom Zajedničkog kolegija oba doma o pitanjima vezanim za autentična tumačenja zakona i drugih općih akata, Komisija je zaključila da rukovodstva ustavnopravnih komisija oba doma trebaju održati sastanak u vezi sa ovim pitanjem, te o rezultatima sastanka obavijestiti Zajednički kolegij oba doma PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću