MENI
31.3.2015

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak razgovarao s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariša Čolak susreo se danas s ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske (UK) u našoj zemlji Edwardom Fergusonom.

Ambasador Ferguson naročito se interesirao za viđenje buduće uloge Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) u procesu ispunjavanja refomi u procesu približavanja naše zemlje Evropskoj uniji. Po riječima predsjedavajućeg Čolaka, državni parlament treba biti jedna od najsnažnijih poluga u reformskom procesu i stvarati zakonski okvir za krupne odluke koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom. On je, pri tome, posebno istaknuo potrebu da se u skladu sa evropskom praksom načine i krupne sistemske promjene u sferi zakonodavstva kako bi ono u punom kapacitetu doprinosilo borbi protiv korupcije i kriminaliteta te stvaranju normalnog ambijenta za predstojeće reformske procese.

Inače, sagovornici su se danas saglasili da formiranje izvršnih organa vlasti i vrijeme pred nama treba iskoristiti za sačinjavanje što bolje i realnije mape puta ka EU na osnovu koje će kroz reforme biti otvoreni procesi zapošljavanja i podizanja životnog standarda građana u Bosni i Hercegovini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću