MENI
2.7.2009.

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА, БЕРИЗ БЕЛКИЋ РАЗГОВАРАО С АМБАСАДОРОМ Р МАЂАРСКЕ У БиХ



Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Бериз Белкић примио је данас амбасадора Републике Мађарске, Њ. Е.  Imre Vargu у опроштојаној посјети и том приликом захвалио на драгоцјеној помоћи коју Република Мађарска пружа Босни и Херцеговини кроз рад „Вишеградске групе земаља“, коју поред Мађарске, чине Република Словачка, Република Чешка и Република Пољска.

Предсједавајући Белкић је изразио задовољство чињеницом да је усвојен један дио закона нужних за либерализацију визног режима, напоменувши да ће се убрзо на дневном реду Парламентарне скупштине наћи и други, важни закони из „Мапе пута“ за либерализацију визног режима.
„Међутим, сва ова питања добијају другу димензију уколико се не пронађе одговор на тешку економску ситуацију у земљи, јер остаје питање колико су политичке странке спремне проводити дугорочно важне реформе, ризикујући да краткорочно себи нанесу политичку штету“, нагласио је Белкић.
Амбасадор Варга је информисао предсједавајућег Представничког дома како Мађарска у наредних годину дана предсједава „Вишеградском групом“ и да је у том периоду пожељно да БиХ аплицира за чланство у НАТО-савезу, кандидира се за чланство у ЕУ и добије либерализирани визни режим. (крај)   


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу