MENI
18.6.2009.

ОКОНЧАНА 31. СЈЕДНИЦА ДОМА НАРОДА



На данас одржаној 35. сједници Дома народа Парламентарне скупштине БиХ је усвојен Извјештај Заједничке комисије за усаглашавање текста Предлога закона о измјенама и допунама закона о финансирању институција БиХ. 
Предлог закона о акцизама БиХ, чији је предлагач Савјет министара БиХ, усвојен је у другом читању.


 

По хитном поступку су усвојени Предлог закона о измјенама и допунама Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода, Предлог закона о усвајању закона о измјенама и допунама Закона о уплатама на јединствени рачун и расподјели прихода и Предлог закона о измјенама и допунама Закона о систему индиректног опорезивања у Босни и Херцеговини, чији је предлагач Савјет министара БиХ. 
У другом читању је усвојен Предлог закона о парламентарном војном повјеренику Босне и Херцеговине, чији су предлагачи делегати Бранко Зрно и Слободан Шараба.  
У другом читању је усвојен Предлог закона о измјенама и допунама Закона о Државној агенцији за истрагу и заштиту. 
У другом читању је усвојен Предлог закона о измјенама и допунама Закона о Граничној полицији БиХ чији је предлагач Савјет министара БиХ. У Комисију за усаглашавање текста закона су именовани: Хазим Ранчић, Иво Миро Јовић и Драго Љубичић.         
Предлог закона о фискалним касама, чији је предлагач Представнички дом, није усвојен у другом читању. 
Предлог закона о заштити домаће производње унутар Споразума ЦЕФТА, чији је предлагач Представнички дом, усвојен је у другом читању.  
У првом читању су усвојени: Предлог закона о јавним набавкама, Предлог закона о измјенама и допунама Закона о конкуренцији и Предлог закона о измјени Закона о министарствима и другим органима управе БиХ чији је предлагач Савјет министара БиХ. 
На данашњој сједници није усвојен Предлог ревидиране стратегије Босне и Херцеговине за провођење Анекса VII. Дејтонског мировног споразума, чији је предлагач Савјет министара БиХ, док је усвојена Стратегија превенције и борбе против насиља у породици у БиХ за период од 2009. до 2011. године. 
Примљен је к’ знању План активности за испуњавање обавеза из препорука Европске комисије у вези с Мапом пута за либерализацију визног режима за грађане Босне и Херцеговине.
Усвојени су Извјештај о провођењу закона у надлежности Централне изборне комисије БиХ и Извјештај о заштити личних података у БиХ и о раду Агенције за заштиту личних података у БиХ. 
К’ знању је примљен Извјештај о утрошку средстава Предсједништва БиХ за 2008. годину. 
Усвојен је Предлог резолуције о унапређењу заштите породице у БиХ, чији је предлагач делегат Хилмо Неимарлија. 
Усвојени су Предлог одлуке о измјени Одлуке о оснивању Савјета националних мањина Босне и Херцеговине и Предлог одлуке о допуни Одлуке о именовању чланова Савјета националних мањина Босне и Херцеговине, чији је предлагач Заједничка комисија за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику.
Дата је сагласност за ратификацију: Споразума о кредиту између Босне и Херцеговине, коју заступа Министарство финансија и трезора БиХ и Raiffeisen Zentralbank Osterreich Aktiengesewllschaft – Развој система водоснабдјевања у општини Ливно;  Међународних здравствених прописа (2005.); Споразума између Савјета министара БиХ и Савјета министара Републике Албаније о сарадњи у борби против криминала, посебно тероризма, илегалне трговине дрогом и организованог криминала; Споразума о економској сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Републике Србије; Анекса II Споразума између БиХ и Краљевине Норвешке о финансирању пројекта у корист правосуђа и/или судова и тужилаштва у БиХ; Додатни протокол казненоправне Конвенције против корупције /ЕТС 191/, Стразбург, 15. маја 2003.; Давање сагласности за ратификацију Европске конвенције о обавјештењима о страном праву сa Додатним протоколом; Амандмана на Конвенцију о оснивању Савјета за царинску сaрадњу; Протокола између Министараства безбједности Босне и Херцеговине и Министарства унутрашњих послова Републике Србије  о провођењу заједничких патрола уз заједничку државну границу; Протокола између Министарства безбједности БиХ и МУП-а Републике Србије о одржавању редовних састанака представника граничних полиција на државном, регионалналном и локалном нивоу и Споразума између Савјета министара БиХ и Владе Црне Горе о провођењу граничних провјера на заједничким граничним пријелазима. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу