MENI
17.6.2009

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA LJUDSKA PRAVA, PRAVA DJETETA, MLADE, IMIGRACIJU, IZBJEGLICE, AZIL I ETIKU



Na danas održanoj 25. sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku je ocijenjeno da Komisija nije nadležna za davanje ocjene o Prijedlogu zakona o protivminskom djelovanju, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.  

Komisija je dala pozitivno mišljenje o Strategiji za prevenciju i borbu protiv nasilja u porodici za period od 2009. do 2011. godine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH i podržala Zaključak Vijeća ministara o provođenju Strategije. 
Na današnjoj sjednici je podržan Prijedlog rezolucije o unapređenju zaštite porodice u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač delegat Hilmo Neimarlija. 
Povodom razmatranja Izvještaja sa sastanka Radne grupe Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku s predstavnicima crnogorske nacionalne manjine u Bosni i Hercegovini, usvojen je zaključak da delegat Ivo Miro Jović pripremi prijedlog odluka o trajanju mandata predstavnika imenovanih u Vijeće nacionalnih manjina i o mandatu novoizabranog predstavnika crnogorske nacionalne manjine.  (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću