MENI
16.6.2009

ODRŽANA SJEDNICA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA EKONOMSKE REFORME I RAZVOJ



Na danas održanoj 11. sjednici Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj je analizirano sprovođenja zaključaka usvojenih na 10. sjednici Zajedničke komisije. Uz prihvaćene zaključke Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), usvojen je zaključak Zajedničke komisije kojim se od Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH traži da do sredine novembra ove godine napravi detaljnu Analizu pozitivnih i negativnih iskustava u radu Agencije i situacije na terenu sa mogućim prijedlogom mjera, iz koje bi se moglo zaključiti šta je potrebno i moguće promijeniti u oblasti unapređenja stranih investicija.    

Prihvaćena je informacija o aktivnostima Izvozno-kreditne agencije Bosne i Hercegovine, uz zaključak kojim se Agencija zadužuje da dostavi prijedloge mjera za unapređenje svojih aktivnosti. 
Na današnjoj sjednici su primljene k' znanju Deklaracija o budućoj saradnji parlamenata zemalja zapadnog Balkana i plan aktivnosti novoosnovane Regionalne mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju zemalja regiona, odnosno Zaključci i preporuke sa konferencije „Uloga parlamenata u pokretanju i podsticanju konkurentnosti i privrednog rasta unapređenjem poslovnog okruženja u zemljama zapadnog Balkana“ koja je održana u Beogradu 6. i 7. marta 2009. godine. 
Komisija je, također, primila k' znanju Informaciju Direkcije za evropske integracije o korištenju pretpristupnih fondova. (kraj)     


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću