MENI
10.6.2009.

OKONČANA 55. SJEDNICA ZASTUPNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 55. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Prijedlog zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, Prijedlog zakona o graničnoj kontroli, Prijedlog zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti i Prijedlog zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme usvojeni su na zahtjev Vijeća ministara po žurnom postupku.   

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH usvojen je u drugom čitanju.  
Prijedlog zakona o kontroli vanjskotrgovinskog prometa robe i usluga od strateške važnosti za sigurnost BiH ide na naknadno usuglašavanje.  
Prijedlog zakona o parlamentarnom vojnom povjereniku BiH, čiji su predlagatelji zastupnici Šefik Džaferović i Adem Huskić usvojen je u drugom čitanju.  
Odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o poštama BiH.  
Prijedlog zakona o uporabi znakovnog jezika, čiji su predlagatelji zastupnici Beriz Belkić, Milorad Živković i Niko Lozančić usvojen je u drugom čitanju.  
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH usvojen je u prvom čitanju.  
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, čiji je predlagatelj Zajedničko povjerenstvo za ljudska prava, prava djeteta, mlade, useljeništvo, izbjeglice, azil i etiku usvojen je u prvom čitanju.
Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, čiji je predlagatelj Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije usvojen u prvom čitanju.  
Izvješće Povjerenstva Kolegija o nastojanju za postizanje suglasnosti o Prijedlogu zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora nije usvojen u drugom čitanju.
Usvojeno je Izvješće Zajedničkog povjerenstva oba doma o usuglašavanju teksta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju institucija BiH.  
K’ znanju je primljena Informacija o radu Tužiteljstva BiH za 2008. godinu, čiji je podnositelj Tužilateljstvo BiH.  
Usvojeno je Izvješće o radu BHRT-a za 2008. godinu i Upravnog odbora RTVBiH (BHRT) za 2007. i 2008. godinu. Također je usvojeno Izvješće o  financijskom poslovanju BHRT-a za 2008. godinu, s pregledom korekcija Financijskih izvješća BHRT za 2007. i 2008. godinu.  
K’ znanju su primljeni: Izvješće Vijeća ministara BiH o realizaciji obveza iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima za građane BiH, Informacija Ombudsmena za ljudska prava BiH o zatečenom stanju u 2008. godini i aktivnostima preduzetim u 2009. godini i Informacija o stanju sigurnosti u BiH u 2008. godini. Sukladno zaključku sa 47. sjednice Doma, koja je održana 4. ožujka 2009., k’ znanju je, također, primljena Informacija Ministarstva sigurnosti BiH o stanju sigurnosti novinara u Bosni i Hercegovini.
Potvrđena je odluka predsjedatelja Vijeća ministara BiH o imenovanju Mladena Simića za zamjenika ministra komunikacija i prometa BiH i Živka Marjanca za zamjenika ministra obrane za politiku i planiranje BiH.  
Sukladno zaključku sa 52. sjednice Doma, održane 29.04.2009. u Posebno istražno povjerenstvo su imenovani: Adem Huskić, Denis Bećirović, Slavko Matić, Vinko Zorić, Mirko Okolić, Branko Dokić, Haži Jovan Mitrović, Sefer Halilović, Rifat Dolić, Jerko Ivanković Lijanović, Sadik Ahmetović i Milica Marković.     
Usvojen je Prijedlog Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, da se kolegiji obaju domova obrate Visokom predstavniku za BiH radi davanja mišljenja o Zaključku Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava, prava djeteta, mlade, useljeništvo, izbjeglice, azil i etiku.
Data je suglasnost za ratificiranje: Sporazuma o ekonomskoj suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije, Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima, Aneksa II. Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Norveške o financiranju projekta u korist pravosuđa i/ili sudova i tužiteljstava u Bosni i Hercegovini, Dodatnog protokola uz Kaznenopravnu konvenciju protiv korupcije (ETS 191), Strasbourg, 15. svibnja 2003. godine, Europske konvencije o obavijestima o stranom pravu s Dodatnim protokolom, Amandmana na Konvenciju o osnivanju Vijeća za carisnku suradnju, Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i MUP-a Republike Srbije o provođenju zajedničkih ophodnji uz zajedničku državnu granicu i Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i MUP-a Republike Srbije o održavanju redovnih sastanaka predstavnika na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću