MENI
9.6.2009.

ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA FINANCIJE I PRORAČUN DOMA NARODA



Na danas održanoj 31. sjednici Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, podržan je Prijedlog zakona o trošarinama, predlagatelj Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o javnim nabavama, čiji je predlagatelj također Vijeće ministara BiH. 

Povjerenstvo je podržalo načela Prijedloga zakona o fiskalnim kasama, predlagatelj Zastupnički dom PSBiH.
Članovi Povjerenstva za financije i proračun primili su k znanju Izvješće o izdacima Predsjedništva BiH za 2008. godinu, te podržali suradnju Povjerenstva sa Uredom Vlade Velike Britanije za međunarodni razvoj (DFID) u okviru projekta „Jačanje upravljanja javnim financijama u BiH", i Agencije SAD-a za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Jačanje Parlamenta u BiH".  
U svezi Zahtjeva za vjerodostojno tumačenje članka 11. stavak (3) Zakona o reviziji institucija BiH, a imajući u vidu Zakon o osnivanju kompanije za prijenos električne energije u BiH, norma je jasna jer odredba članka 11. stav (3) navedenog zakona propisuje da nadležnost Ureda za reviziju obuhvata i kompaniju u kojoj država ima vlasnički udjel od 50% plus jednu dionicu ili više. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću