MENI
9.6.2009.

ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA VANJSKE POSLOVE



Na danas održanoj 45. sjednici Povjerenstva za vanjske poslove dato je pozitivno mišljenje, uz preporuku Zastupničkom domu da da suglasnosti za ratificiranje: Sporazuma o ekonomskoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije; Amandmana na Konvenciju o osnivanju Vijeća za carinsku suradnju; Aneksa II. Sporazuma između BiH i Kraljevine Norveške o financiranju projekta u korist pravosuđa i/ili sudova i tužiteljstva u Bosni i Hercegovini; Europske konvencije o obavijestima o stranom pravu s Dodatnim protokolom i Dodatnog protokola uz Kaznenopravnu konvenciju protiv korupcije koji je potpisan u Strasbourgu 15. svibnja 2003. godine.

Povjerenstvo za vanjske poslove je, također, dalo pozitivno mišljenje, uz preporuku Zastupničkom domu da da suglasnosti za ratificiranje: Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o provođenju zajedničkih patrola uz zajedničku državnu granicu; Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o održavanju redovitih sastanaka predstavnika graničnih policija na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima.
Na današnjoj sjednici Povjerenstva k' znanju je primljena: Zabilješka sa sastanka Povjerenstva za vanjske poslove Zastupničkog doma PSBiH i članova izaslanstva PSBiH pri Vijeću Europe sa Zdenkom Martinovićem, novoimenovanim veleposlanikom i šefom Misije u Vijeću Europe u Strasbourgu, koji je održan 13.5.2009; Rezolucija o europskoj savjesti i totalitarizmu; Izvješće o sudjelovanju izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH na proslavi 60. godišnjice NATO-a; materijal sa Konferencije zemalja članica - potpisnica Jadranske povelje; Informacija o prijedlogu stalnog izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana; Izvješće o posjeti izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH Parlamentu Islamske Republike Iran; Izvješće sa drugog dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe za 2009. godinu, koje je održano u Strasbourgu od 27. do 30. 4. 2009. kao i Izvješće sa VII. konferencije predsjednika parlamenata sudionica Jadransko-jonske inicijative, koja je održana u Atini od 3. do  5. 5. 2009. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću