MENI
4.6.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE DOMA NARODA



Na današnjoj 38. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine, predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, predlagač Vijeće ministara BiH utvrđena je usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom.

Usaglašenost s Ustavom i pravnim sistemom utvrđena je i za Prijedlog zakona o zabrani diskriminacije, predlagač Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji, predlagač Vijeće ministara BiH.  
Članovi Ustavnopravne komisije su prihvatili Izvještaj o provedbi zakona u nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, podnosilac Centralna izborna komisija, te Komisija predlaže Domu naroda da se što prije uđe u realizaciju preporuka iz Izvještaja Centralne izborne komisije.
Prihvaćen je i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u Bosni i Hercegovini i o radu Agencije za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini, podnosilac Agencija za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini.
Članovi Komisije su utvrdili da je norma jasna za zahtjev za autentično tumačenje člana 11. stav (39 Zakona o reviziji institucija BiH podnosilac zahtjeva Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dok je za zahtjev za autentično tumačenje člana 52. stav 6.  Zakona o javnim nabavkama donesen zaključak da je norma nejasna i da ju je potrebno usaglasiti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću