MENI
4.6.2009.

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNOG POVJERENSTVA DOMA NARODA



Na današnjoj 38. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim tijelima uprave Bosne i Hercegovine, predlagatelj Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini, predlagatelj Vijeće ministara BiH utvrđena je usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom.

Usuglašenost s Ustavom i pravnim sustavom utvrđena je i za Prijedlog zakona o zabrani diskriminacije, predlagatelj Vijeće ministara BiH, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konkurenciji, predlagatelj Vijeće ministara BiH.  
Članovi Ustavnopravnog povjerenstva su prihvatili Izvješće o provedbi zakona u nadležnosti Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine za 2008. godinu, podnositelj Središnje izborno povjerenstvo, te Povjerenstvo predlaže Domu naroda da se što prije uđe u realizaciju preporuka iz Izvješća Središnjeg izbornog povjerenstva.
Prihvaćeno je i Izvješće o zaštiti osobnih podataka u Bosni i Hercegovini i o radu Agencije za zaštitu osobnih podataka u Bosni i Hercegovini, podnositelj Agencija za zaštitu osobnih podataka u Bosni i Hercegovini.
Članovi Povjerenstva su utvrdili da je norma jasna za zahtjev za autentično tumačenje članka 11. stav (39 Zakona o reviziji institucija BiH podnositelj zahtjeva Povjerenstvo za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dok je za zahtjev za autentično tumačenje članka 52. stav 6.  Zakona o javnim nabavama donesen zaključak da je norma nejasna i da ju je potrebno usaglasiti. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću