MENI
25.5.2009.

МОЛИТВЕНИ ДОРУЧАК У ПАРЛАМЕНТАРНОЈ СКУПШТИНИ БиХ



Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ који су боравили на 57. Молитвеном доручку у Вашингтону, Јерко Иванковић Лијановић, Азра Хаџиахметовић, Лазар Продановић и Велимир Јукић били су домаћини Молитвеног доручка који је јутрос организован у Парламентарној скупштини БиХ. Међу гостима су били присутни: конгресмен Robert B. Aderholt, политички аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић, бивша амбасадорица Босне и Херцеговине у САД Бисера Турковић, као и други званичници из САД који су нагласили важност стварања атмосфере дијалога и толеранције. 

Након Молитвеног доручка који је дан раније одржан у Бањој Луци,  Јерко Иванковић Лијановић као иницијатор овог окупљања у Парламентарној скупштини БиХ, је истакао важност размјене идеја међу људима који имају различите политичке ставове, свјетоназоре и религијску припадност.  
Амерички конгресмен Robert Aderholt је подсјетио да у његовој земљи Национални молитвени доручак има вишедеценијску традицију и да се на таквим скуповима људи различитих вјера заједно моле. "Нема правог мира, све док се људи не могу заједно молити", рекао је конгресмен Aderholт. (крај) 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу