MENI
12.5.2009.

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNOG POVJERENSTVA DOMA NARODA



Na danas održanoj 37. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je, s amandmanima Zorana Koprivice, Prijedlog okvirnog zakona o osnovama znanstvenoistraživačke djelatnosti i koordinaciji unutarnje i međunarodne  znanstvenoistraživačke suradnje, predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Članovi Povjerenstva su utvrdili usuglašenost s Ustavnom BiH i pravnim sustavom za Prijedlog zakona o kontroli vanjskotrgovinskog prometa roba i usluga od strateške važnosti za sigurnost BiH, predlagatelj Vijeće ministara BiH, za Prijedlog zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora, predlagatelj Vijeće ministara BiH kao i za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama čiji je predlagatelj također Vijeće ministara BiH. 
Povjerenstvo je u svezi s zahtjevom za autentičnim tumačenjem članka 99. Zakona o veterinarstvu u BiH koji je podnijela Služba za razvoj i poduzetništvo iz općine Tuzla, zaključila da je norma jasna te da nema potrebe za autentičnim tumačenjem. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću