MENI
8.5.2009.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ И БУЏЕТ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА



На данас одржаној 46. сједници Комисији за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ подржан је Предлог закона о акцизама у БиХ, чији је предлагач Савјет министара БиХ. У оквиру предложеног закона усвојен је амандман посланика Велимира Јукића, док је Комисија донијела закључак да о амандманима Јерка Иванковића Лијановића и Шемсудина Мехмедовића Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ достави мишљење до наредне сједнице Представничког дома.

Комисија је подржала принципе Предлога закона о оквиру девизне политике у БиХ, предлагач Савјет министара БиХ.
Чланови Комисије су усвојили Тромјесечни финансијски извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ на дан 31. 03. 2009. године као и предлог мјера из надлежности Савјета министара БиХ за ублажавање утицаја глобалне економске кризе на привреду БиХ уз закључак да Савјет министара БиХ у року три мјесеца достави извјештај Представничком дому и Комисији за финансије и буџет Представничког дома ПСБиХ о провођењу предложених мјера.
Подржана је иницијатива посланика Садика Бахтића у вези додјеле новчаних средстава Фудбалској репрезентацији БиХ. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу