MENI
1.4.2015.

Састанак предсједавајућег Дома народа Барише Чолака с амбасадором Државе Палестина у БиХ


Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Бариша Чолак састао се данас у Сарајеву с амбасадором Државе Палестине у БиХ Rezeq Namooraom.

Предсједавајући Чолак упознао је палестинског амбасадора са процесом успоставе власти у БиХ, посебно наглашавајући именовање Савјета министара на посљедњој сједници Представничког дома ПСБиХ, чиме је окончан процес формирања извршне власти на државном нивоу. Он је истакао да, након претходно усвојене заједничке изјаве о процесу европских интеграција БиХ и ступања на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању, Босну и Херцеговину очекује период синхронизованог рада представника извршне и законодавне власти, с циљем рјешавања кључних социјално - економских проблема. С тим у вези нагласио је важност што хитније успоставе ефикасног механизма координације, за који је навео да ће довести до операционализације темељних обавеза БиХ на путу ка ЕУ интеграцијама.

Амбасадор Namoora честитао је у име палестинског народа и у своје лично име предсједавајућем Дома народа ПС БиХ Бариши Чолаку на активностима које су учињене на ефикасном успостављању институција извршне и законодавне власти на свим нивоима у БиХ, изражавајући наду да ће нови сазив оба дома ПСБиХ, као и Савјета министара имати успјех у свом будућем раду.

Такође, искористио је ову прилику да предсједавајућем Чолаку упути писмо предсједавајућег Палестинског националног вијећа Salima Al - Za'noona, у којем се упућују најискреније честитке за његов избор на позицију предсједавајућег Дома народа ПСБиХ, уз жеље за даљим напретком и прогресом ПСБиХ, те остваривању тежњи и циљева народа Босне и Херцеговине.
Амбасадор Namoora упознао је укратко предсједавајућег Чолака и са устројством Палестинског националног вијећа, које представља врховно законодавно тијело народа Државе Палестине, како унутар ове земље, тако и изван ње.

Како је амбасадор Namoora информисао предсједавајућег Чолака, предсједавајући Палестинског националног вијећа БиХ изразио је жељу за посјетом Парламентарној скупштини БиХ, током које би се састао са представницима оба дома ПСБиХ, а након чега би предсједавајући домова ПСБиХ боравили и у узвратној посјети Држави Палестини.

Предсједавајући Чолак изразио је задовољство интересовањем предсједавајућег Националног вијећа Државе Палестина Salima Al - Za'noona за посјетом Босни и Херцеговини, наглашавајући да ће о том питању већ на наредној сједници упознати чланове колегијума оба дома ПСБиХ, након чега ће се прецизније утврдити сви даљи елементи везани за наведене посјете. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу