MENI
2.4.2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadora Države Palestina u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadora Palestine u BiH Rezeqa Namoora.

U ime predsjedavajućeg Palestinskog nacionalnog vijeća Salima Al – Za'noona i u svoje ime ambasador palestinske države čestitao je Džaferoviću na izboru na poziciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma i poželio uspjeh u budućem radu. Istovremeno, ambasador Namoor prenio je predsjedavajućem Džaferoviću želju predsjedavajućeg Palestinskog nacionalnog vijeća da u što skorije vrijeme posjeti Bosnu i Hercegovinu.

U okviru razmjene informacija o aktuelnoj političkoj situaciji, predsjedavajući Džaferović ocijenio je da će okončanje procesa uspostavljanja vlasti na svim nivoima doprinijeti stabilizaciji političkih prilika, što je, kako je naveo, preduvjet za uspješnu deblokadu evropskog puta Bosne i Hercegovine i poboljšanje ekonomsko – socijalne situacije u BiH.

Izražavajući uvjerenje da Bosna i Hercegovina ulazi u period konstruktivnijeg djelovanja u pravcu provođenja reformi i ispunjavanja uvjeta i standarda na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u, predsjedavajući Džaferović ocijenio je da blokada tog puta predstavlja štetu, a deblokada korist za sve u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući se palestinskom ambasadoru na čestitkama, predsjedavajući Džaferović podržao je namjeru predsjedavajućeg vrhovne zakonodavne institucije Palestine da posjeti BiH i izrazio uvjerenje da će posjeta na najvišem nivou doprinijeti unapređenju bilateralnih odnosa dvije prijateljske države. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću