MENI
2.4.2015.

Предсједавајући Представничког дома Парламентане скупштине БиХ Шефик Џаферовић разговарао с амбасадором Грчке у БиХ


Предсједавајући Представничког дома Парламентане скупштине БиХ Шефик Џаферовић разговарао је данас с амбасадором Грчке у нашој земљи Karolosom Gadisom.

Амбасадор Gadis честитао је предсједавајућем Џаферовићу на новоуспостављеној власти и зажелио успјешне наредне четири године током којих би Босна и Херцеговина требала снажно кренули у реформе и осигурати свој пут ка Европској унији. У том процесу, нагласио је амбасадор Gadis, Грчка ће наставити пружати подршку Босни и Херцеговини на путу евроатлантских интеграција и истовремено унапрјеђивати сарадњу двије земље у свим другим сферама.

Овом приликом предсједавајући Џаферовић је упознао амбасадора Gadisa са приоритетима власти које се прије свега односе на деблокаду европског пута и напретка на пољу економије. Паралелно са нашим европским путем, у фокусу је стварање повољнијег пословног амбијента и јачање економије, запошљавање те побољшање животног стандарда за све грађане БиХ, нагласио је предсједавајући Џаферовић.

Посебна пажња током разговора посвећена је билатералним односима Босне и Херцеговине и Грчке те је истакнуто да већ добре политичке и парламентарне односе двије земље треба додатно оснажити економских везама.

Предсједавајући Представничког дома Шефик Џаферовић захвалио се Грчкој на свеукупној помоћи коју пружа нашој земљи на њеном европском и евроатлантском безбједносном путу. Према његовим ријечима та подршка Грчке је од изузетног значаја још од Самита у Солуну 2003. године када је успостављена нова агенда за цијели регион. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу