MENI
2.4.2015.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentane skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao sa veleposlanikom Grčke u BiH


Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentane skupštine BiH Šefik Džaferović razgovarao je danas sa veleposlanikom Grčke u našoj zemlji Karolosom Gadisom.

Veleposlanik Gadis čestitao je predsjedatelju Džaferoviću na novouspostavljenoj vlasti i zaželio uspješne naredne četiri godine tijekom kojih bi Bosna i Hercegovina trebala snažno krenuli u reforme i osigurati svoj put ka Europskoj uniji. U tom procesu, naglasio je ambasador Gadis, Grčka će nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini na putu euroatlantskih integracija i istodobno unaprjeđivati suradnju dvije zemlje u svim drugim sferama.

Ovom prigodom predsjedatelj Džaferović je upoznao veleposlanika Gadisa sa priritetima vlasti koje se prije svega odnose na deblokadu europskog puta i napretka na polju ekonomije. Paralelno sa našim europskim putem, u fokusu je stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i jačanje ekonomije, zapošljavanje te poboljšanje životnog standarda za sve građane BiH, naglasio je predsjedatelj Džaferović.

Posebna pozornost tijekom razgovora posvećena je bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Grčke te je istaknuto da već dobre političke i parlamentarne odnose dvaju zemalja treba dodatno osnažiti ekonomskih vezama.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Šefik Džaferović zahvalio se Grčkoj na sveukupnoj pomoći koju pruža našoj zemlji na njenom europskom i euroatlanstskom sigurnosnom putu. Prema njegovim riječima ta potpora Grčke je od izuzetnog značaja još od Samita u Solunu 2003. godine kada je uspostavljena nova agenda za cijeli region. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću