MENI
16.3.2009

ODRŽANA SJEDNICA USTAVNOPRAVNE KOMISIJE PREDSTAVNIČKOG DOMA



Na danas održanoj 65. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrđen je ustavni osnov za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, zatim Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Graničnoj policiji BiH kao i za Prijedlog zakona o finansijskom lizingu, predlagač Vijeća ministara BiH.

Usvojen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, predlagač Vijeće ministara BiH, uz zaključak da Predstavnički dom zaduži Ministarstvo pravde BiH da dostavi prečišćeni tekst predloženog zakona Ustavnopravnoj komisiji.
Odlučeno je da se od Predstavničkog doma zatraži produženje roka za izjašnjavanje o amandamnima za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o advokaturi BiH, čiji je predlagač također Vijeće ministara BiH. (kraj)   


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću