MENI
7.4.2015

Održana 7. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije


Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 7. sjednici podržala je i uputila u dalju parlamentarnu proceduru Izvještaj o radu Agencije za poštanski saobraćaj Bosne i Hercegovine za 2014. godinu, kao i finansijski izvještaj ove Agencije.

Članovi Komisije razgovarali su i o Javnom saslušanju predstavnika Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), Direkcije za civilno zrakoplovstvo (BHDCA) i Vijeća ministara BiH u vezi s propustima navedenim u Izvještaju o izvršenoj reviziji učinka o temi “Kontrola zračnog saobraćaja Bosne i Hercegovine”. Saslušanje će biti održano 9. aprila ove godine u organizaciji Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH.

Također, Komisija je razmatrala i dopis Ministarstva saobraćaja i veza RS u vezi sa Pravilnikom o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacione kartice vozača, kao i prijedlog BHDCA za održavanje okruglog stola na temu: „Izrada novog Zakona o zrakoplovstvu BiH“.

Pored navedenog, Komisija je primila k znanju dopis Zijada Jagodića od 24. marta 2015. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću