MENI
3.3.2009.

ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ЗА СПОЉНЕ ПОСЛОВЕ



На данас одржаној 39. сједници Комисије за спољне послове Представничког дома ПС БиХ дато је позитивно мишљење за ратификацију: билатералног споразума у области образовања између Савјета министара БиХ и Владе Црне Горе, Меморандума о разумијевању о будућности здравствене мреже у Југоисточној Европи у оквиру Процеса регионалне сарадње у Југоисточној Европи, Споразума о преференцијалној трговини између БиХ и Исламске Републике Иран и Споразума о војном гранту између Савјета министара БиХ и Владе Републике Турске.

Усвојен је закључак да Извјештају о раду Министарства спољних послова БиХ који је поднесен у оквиру Извјештаја о раду Савјета министара БиХ за 2008. годину није цјеловит и враћа се на дораду и допуну.
Поводом Информације о активностима везаним за пријем БиХ у нестално чланство у Вијећу безбједности Уједињених народа и Информације о активностима везаним за пријем БиХ у Вијеће безбједности Уједињених народа, закључено је да Колегијум Представничког дома у проширеном саставу треба утврдити предлог члана Координационог тима из ПСБиХ за кандидатуру БиХ у Савјет безбједности УН-а.
На знање је примљена Забиљешка с другог састанка Координационог тима за вођење кампање за чланство БиХ у Савјет безбједности УН-а, Информација о одржавању округлог стола о побољшању војно-политичких обавеза БиХ у оквиру УН-а и ОЕБС-а, Информација о планирању посјете Групе пријатељства ПСБиХ Републици Словенији, Информација о посјети генералног конзула БиХ Парламенту Baden-Wüttemberga, Информација о састанку делегације Народне скупштине РС-а с представницима парламената Брисела и Фламаније и Информација о посјети министра спољних послова Француске Bernarda Kouchnera Босни и Херцеговини, 9. и 10. 4. 2009. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу