MENI
7.4.2015

Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto razgovarala s ambasadorom Irana u BiH


Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas s ambasadorom Islamske Republike Iran Seyed Hossein Rajabijem.

Zahvaljujući se na čestitkama ambasadora Rajabija povodom izbora za člana Kolegija Predstavničkog doma kao i čestitkama koje joj je tim povodom uputio predsjednik iranskog Parlamenta Ali Larijani, gospođa Krišto istaknula je zadovoljstvo razvojem prijateljskih odnosa između dvije zemlje. Ona je također izrazila nadu da će u narednom periodu biti pospešene parlamentarne veze BiH i Irana kako na nivou parlamentarnih rukovodstava tako i kroz intenzivnije djelovanje parlamentarnih grupa prijateljstva.
 
Ambasador Rajabi interesirao se i za aktuelni politički trenutak Bosne i Hercegovine nakon konačne uspostave zakonodavne i izvršne vlasti. Odgovarajući na pitanja, zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma istaknula je da je prioritetan zadatak novih vlasti BiH sređivanje unutarnjih prilika i stabiliziranje političkog ambijenta u BiH. Potom će, kako je dodala, uslijediti i snažniji reformski potezi sa ciljem približavanja naše zemlje članstvu u Evropskoj uniji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću