MENI
8.4.2015

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Ognjen Tadić susreo se sa ambasadorom Grčke u BiH

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarao je danas sa ambasadorom Grčke u Bosni i Hercegovini Karolosom Gadisom.

U otvorenom razgovoru, gospodin Tadić istaknuo je da Bosna i Hercegovina ima svoje vanjskopolitičke prioritete koji ne ovise o promjenama vlasti te da je zajednička volja svih političkih aktera da doprinose evropskom putu i deklarativno izražena potpisivanjem Izjave Predsjedništva BiH. Dokaz takvog opredijeljenja je i nastojanje da se uspostavi vladavina prava ali i, dodao je on, snažna volja se otvaraju ekonomske perspektive i prostor za bavljenje socijalnim pitanjima kako bi građani uistinu osjetili da to vodi boljem životu i višem standardu. Tadić je ocijenio i da je u stvaranju takvog pozitivnog ambijenta pomoć prijatelja koji, poput Grčke, istrajno ohrabruju procese traženje dobrih rješenja i kompromisa uvijek dobrodošla.

Danas je, također, ocijenjeno da početak rada i način donošenja odluka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH pokazuju da se dijalogom i osmišljenim političkim djelovanjem mogu izbjeći blokade i otvarati procesi bitni za ljepšu budućnost kakvu građani očekuju od svojih izabranih zvaničnika.(kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću