MENI
22.1.2009

ODRŽAN NASTAVAK 20. SJEDNICE ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ADMINISTRATIVNE POSLOVE



Na današnjem nastavku 20. sjednice Zajedničke komisije za administrativne poslove je prihvaćena Informacija sekretara Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine o provedenom postupku javne nabavke usluga hotelskog smještaja, koja je napravljena na osnovu Zaključka Zajedničke komisije za administrativne poslove i k’ znanju je primljeno njegovo Obavještenje o reviziji računa Parlamentarne skupštine BiH za 2008. godinu.

Razmatran je Prijedlog izmjena člana 35. Pravilnika o međunarodnim aktivnostima Parlamentarne skupštine BiH od 26.7.2006. uz zaključak Komisije da se prijedlog izmijenjenog Pravilnika uputi domovima u dalju proceduru.
Sekretar Zajedničke službe je podnio izvještaj o početku rada Plave sale, a Komisija je prihvatila Prijedlog Zajedničkog kolegija oba doma da Dom naroda za svoje aktivnosti korisiti Plavu, a Predstavnički dom Bijelu salu u zgradi Parlamentarne skupštine. 
Postignut je dogovor u vezi s upućivanjem poziva Odboru za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskog sabora za posjetu Zajedničkoj komisiji za administrativne poslove PS BiH. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću