MENI
9.4.2015

Održano Javno saslušanje predstavnika BHANSA, BHDCA i Vijeća ministara BiH u vezi s propustima navedenim u Izvještaju o izvršenoj reviziji učinka o temi “Kontrola zračnog saobraćaja Bosne i Hercegovine”

Na osnovu zaključaka sa 6. i 8. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), danas je u organizaciji Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH, održano Javno saslušanje predstavnika Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), Direkcije za civilno zrakoplovstvo (BHDCA) i Vijeća ministara BiH u vezi s propustima navedenim u Izvještaju o izvršenoj reviziji učinka o temi “Kontrola zračnog saobraćaja Bosne i Hercegovine“.

Javno saslušanje održano je s ciljem da se razmjenom informacija i mišljenja predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti po pitanju kontrole zračnog saobraćaja BiH doprinese ubrzanoj realizaciji ovako važnog projetka, koji je od strateškog interesa za Bosnu i Hercegovinu. Inače, učešće na Javnom saslušanju, pored članova Komisije za saobraćaj i komunikacije PSBiH, uzeli su i predstavnici Vijeća ministara BiH, Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Uprave i Vijeća Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA), Direkcije za civilno zrakoplovstvo (BHDCA), te Ureda za reviziju institucija BiH.

Nakon što su po navedenom Izvještaju, čiji je sačinilac Ured za reviziju institucija BiH, uvodne napomene dali predstavnici ovog Ureda, kao i direktor BHDCA, te vršilac dužnosti direktora BHANSA, članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije imali su priliku postavljati pitanja predstavnicima navedenih institucija u vezi sa nalazima navedenim u okviru Izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o izvršenoj reviziji učinka.

Po okončanju zaključeno je da će Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH na svojoj narednoj sjednici obaviti raspravu po sprovedenom Javnom saslušanju, nakon čega će Predstavničkom domu PSBiH dostaviti sveobuhvatan izvještaj te predložiti usvajanje odgovarajućih zaključaka. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću