MENI
13.11.2008.

PREDSJEDATELJ NIKO LOZANČIĆ NA TREĆEM PLENARNOM ZASJEDANJU PARLAMENTARNE SKUPŠTINE MEDITERANA



Treće plenarno zasjedanje Parlamentarne skupštine Mediterana, koje danas počinje sa radom i čiji je domaćin Nacionalno vijeće Kneževine Monako, okuplja članove parlamenata, uključujući predsjednike državnih parlamenata iz mediteranskog regiona i predstavnike međunarodnih organizacija i civilnog društva.

Na ovoj značajnoj konferenciji, u ime Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prisustvuje Niko Lozančić, predsjedatelj Zastupničkog doma. Sudionicima skupa predsjedatelj Lozančić obratit će se sutra, 14. studenog u povodu prezentacije "Mediteranske Povelje" koja će predstavljati budući politički manifest Parlamentarne skupštine Mediterana. Ova Povelja će sadržavati opredjeljenje mediteranskih naroda za mir, sigurnost i prosperitet, što će potvrditi i ulogu Parlamentarne skupštine Mediterana kao legitimnog foruma za državne parlamente u regionu. 
Inače, Parlamentarna skupština Mediterana ustanovljena je kao centralna platforma za parlamentarnu diplomaciju na Mediteranu i na ovogodišnjem zasjedanju raspravljat će o regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću