MENI
12.11.2008.

БЕРИЗ БЕЛКИЋ, ЗАМЈЕНИК ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА РАЗГОВАРАО СА МИНИСТРОМ СПОЉНИХ ПОСЛОВА ЦРНЕ ГОРЕ



 - Случај депортације муслимана из Црне Горе током рата у Босни и Херцеговини заједнички воде истражни органи наше двије државе. Тај посао је при крају и очекујем да ће прије конца децембра државни тужилац Црне Горе изаћи са приједлогом одговарајућих мјера, истакао је Милан Роћен, министар спољних послова Црне Горе током данашњег разговора са Беризом Белкићем, чланом Колегијумаа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Истовремено, додао је Роћен, још увијек се чека одговор на захтјев црногорских истражних органа да се изврши саслушање одређеног броја свједока како би се крају приводила истрага о случају села Буковица код Пљеваља чији су становници малтретирани и протјерани. До тада Влада Црне Горе обезбиједила је пет милиона еура за њихов повратак.
Иначе, током разговора министра Роћена са Беризом Белкићем, наглашена је потреба да се одличне претпоставке за развој међусобних односа наше двије земље коначно почну користити. При томе парламенти БиХ и Црне Горе требају имати снажнију покретачку улогу а изражена је и потреба да земље овог региона према Европској унији чешће наступају као заједничка сила како  би једноставније постигле заједнички циљ - укључење у европске интеграцијске токове. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу