MENI
15.4.2015.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić razgovarao sa veleposlanikom Grčke u BiH

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Safet Softić susreo se danas u Sarajevu sa veleposlanikom Grčke u Bosni i Hercegovini Karolosom Gadisom.

Tijekom ovog sastanka gospodin Softić informirao je grčkog veleposlanika o procesu uspostave institucija vlasti na svim razinama u BiH, konstatirajući da je kvalitet političke klime koja vlada među predstavnicima stranaka koje čine vladajuću većinu na visokoj razini. Naglašavajući činjenicu da su Bosna i Hercegovina i Grčka dvije prijateljske zemlje, koje nemaju međusobnih otvorenih pitanja, Softić se posebno interesirao za ekonomsku i socijalnu situaciju u Grčkoj.

Veleposlanik Gadis upoznao je gospodina Softića sa trenutačnim odnosima Grčke sa drugim zemljama Europske unije, kao i odnosima ove države sa drugim zemljama svijeta, a u prvom redu SAD i Rusijom. Istaknuo je da postoji jasan stav da će Grčka, kao dio obitelji europskih zemalja, i dalje jasno pratiti politike EU, dajući pri tome i punu potporu Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu. Veleposlanik Gadis naglasio je da Grčka snažno podupire napore Bosne i Hercegovine u pogledu EU integracija naše zemlje, uz konstataciju da institucije EU u narednom razdoblju sve izazove koji se nađu pred BiH trebaju rješavati isključivo dijalogom sa predstavnicima vlasti u našoj zemlji. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću