MENI
15.4.2015

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH učestvuje na 6. sastanku Odbora za vanjske poslovе parlamenata Jugoistočne Evrope

Predsjedavajuća Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dušanka Majkić i njene dvije zamjenice Monika Tomić i Nermina Kapetanović učestvovat će u četvrtak, 16. aprila, u Beogradu na 6. sastanku Odbora za vanjske poslove parlamenata Jugoistočne Evrope, tokom kojeg će se razgovarati o saradnji nacionalnih delegacija u okviru međunarodnih organizacija.

Dnevnim redom ovog sastanka, čiji je domaćin Odbor za vanjske poslove Narodne skupštine Srbije, predviđeno je da predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine predstave prioritete predstojećeg predsjedavanja naše zemlje Vijećem Evrope.

Učesnicima sastanka obratiće se i ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, koji će predstaviti prioritete Srbije tokom aktuelnog predsjedavanja OSCE-om.
Tokom sastanka predviđenа je i rasprava učesnika na temu jačanja uticaja parlamentarki u zakonodavnim institucijama zemalja Jugoistočne Evrope. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću