MENI
31.7.2008.

ЗАМЈЕНИК ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ БЕРИЗ БЕЛКИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПЛИВАЧКОГ САВЕЗА БиХ



Држава мора водити рачуна о талентованим кадровима и било који успјех представника Босне и Херцеговине представља позитиван сигнал за све њене грађане истакао је замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Бериз Белкић током сусрета са представницима Пливачког савеза БиХ.

На управо завршеном свјетском омладинском првенству у пливању у мексичком граду Monterey учествовали су и босанскохерцеговачки јуниори о чему је шеф делегације пливачког савеза, Мухамед Варешановић, информисао замјеника предсједавајућег Бериза Белкића. На првенству, током којег је обиљежено и сто година постојања свјетске пливачке организације - ФИНА и на којем су учествовала 684 такмичара из 64 земље, млађи јуниор Златко Алић, члан пливачког клуба „Босна“ поставио сениорски рекорд, док је Енсар Хајдер из тузланског „Змаја“ оборио три рекорда.
Завидне резултате су такођер постигли Маја Чучковић и Јелена Маловрх из ПК „Леотар“ из Требиња, Марија Вујасин из Бања Луке, као и Амир Хоџић из ПК „Тузла“. Варешановић је истакао да су постигнути резултати импресивни, обзиром да је пливање у БиХ организирано на аматерској основи и да се клубови, као и цијели бх. пливачки савез одржава, првенствено, захваљући ентузијазму чланова.
Замјеник предсједавајућег Представничког дома, Бериз Белкић честитао на постигнутим резултатима и још једном нагласио да је улагање у младе таленте дугорочна инвестиција у будућност наше земље. (крај)

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу