MENI
14.5.2008

DELEGACIJA ODBORA ZA BEZBJEDNOST I ODBRANU CRNE GORE U POSJETI PARLAMENTU BIH (ONASA)



Delegacija Odbora za bezbjednost i odbranu Parlamenta Crne Gore, koja boravi u uzvratnoj posjeti Parlamentu BiH, susrela se danas u Sarajevu sa članovima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.
Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Parlamenta Crne Gore Dragan Kujović pohvalio je rad Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH i istakao da je ova komisija jedno od najuspješnijih radnih tijela u regionu.

"Znamo šta su uradili do sada u izgradnji sistema kontrole bezbjednosti i Oružanih snaga u BiH i iz tog razloga smo došli da pokažemo naše poštovanje prema onome što su ovi ljudi u Parlamentu BiH uradili. To je u interesu ne samo BiH i nego i cijelog regiona", kazao je Kujović novinarima.
Istakao je da je tokom današnjeg susreta dogovoreno da se dodatno afirmišu zaključci Konferencije "Regionalna saradnja i pružanje pomoći u kriznim situacijama i prirodnim katastrofama - problemi i perspektive“, koja je u aprilu održana u Trebinju, a odnose se na prekograničnu saradnju. 
Također, danas je dogovoren i ponovni susret članova komisija, ali na jednom od graničnih prelaza između BiH i Crne Gore.
"Na taj način ćemo simbolički upozoriti izvršne organe da granica treba biti efikasnije propusna u smislu kvalitetnije saradnje, političke, ekonomske, i svake druge saradnje između dviju država. Potrebno je, naravno, da ta saradnja ima stvarni, a ne samo simbolički značaj, posebno kada je u pitanju saradnja u mogućim prirodnim katastrofama, kao što su, prije svega, požari", kazao je Kujović.
Tokom današnjeg susreta razgovarao je i o legislativi i regulativi koja je izrađena u BiH, kao i o vidovima razmjene iskustava u toj oblasti, a Kujović je posebno istakao da BiH u svakom pogledu napreduje, te da u BiH postoji optimizam kada je u pitanju evropski put.
Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Branko Zrno izrazio je zadovoljstvo saradnjom između ovih dviju parlamentarnih komisija.
"Naša saradnja je iznad i ispred svih saradnji u ovom regionu i to je jako bitno za uspostavljanje šire saradnje između dviju zemalja", kazao je Zrno. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću