MENI
14.5.2008.

ZASTUPNIČKI DOM PARLAMENTA BIH: SNSD - POPISATI IMOVINU BIVŠEG SK BIH I ODUZETI JE OD SDP BIH (ONASA)



Zastupnički dom Parlamenta BiH počeo je današnje zasjedanje u Sarajevu raspravom o inicijativi Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da se od Vijeća ministara BiH zatraži da sačini popis imovine bivšeg Saveza komunista (SK) BiH, s ciljem njenog oduzimanja od Socijaldemokratske stranke (SDP) BiH kao njenog sadašnjeg posjednika. 
Sjednica zvanično još nije ni počela, budući da je SNSD zatražio da ova inicijativa bude uvrštena u dnevni red, nakon čega je nastavljena rasprava o suštini zahteva, bez izjašnjavanja o dnevnom redu.

Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija složio se sa pomenutom inicijativom, ali da se ne prejudiciraju rješenja, već da se od Vijeća ministara BiH zatraži da pokrene postupak identifikacije stanja i pravnog statusa bivšeg SK BiH. 
Lagumdžija je napomenuo da je SDP registriran kao pravni i politički sljednik SK BiH, čija je imovina u RS trenutno uzurpirana od drugih subjekata. 
Zastupnički dom trebao bi danas u drugom čitanju, između ostalog, razmatrati Prijedlog zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, te prijedloge zakona o Fiskalnom vijeću i o lijekovima i medicinskim sredstvima. (kraj)

 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću