MENI
9.5.2008

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG BERIZ BELKIĆ RAZGOVARAO SA GIANNIEM DE MICHELISOM, ČLANOM EVROPSKOG PARLAMENTA



Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić razgovarao je danas sa Gianni de Michelisom, predsjednikom projekta IPALMO i članom Evropskog parlamenta.

U srdačnom razgovoru koji se odvijao po okončanju petodnevne sesije tokom koje su članovi Parlamentarne skupštine BiH, u organizaciji projekta IPALMO, Predstavničkog doma Parlamenta Italije i Univerziteta "La Sapienza" iz Rima bili u prilici slušati predavanja i diskutovati o načinima modernizacije i demokratizacije parlamenata zemalja Jugoistočne Evrope, gospodin De Michelis je naglasio da ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju nije interes samo naše zemlje nego istovremeno i interes EU koja bez okončanih procesa u Evropi ne može konzistentno nastupiti prema regionima poput Sjeverne Afrije ili Rusije.

U tom smislu, gospodin De Michelis obećao je punu pomoć našoj zemlji u procesu približavanja evroatlanskim integracijama i tokom razgovora iskristala se i ideja da u predstojećem procesu ustavnih promjena svoju pomoć daju i članovi Evropskog parlamenta a naročito oni koji potiču iz zemalja koje su multinacionalnog karaktera i imaju razumijevanja za specifičnosti Bosne i Hercegovine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću