MENI
4.5.2008

OBA DOMA PARLAMENTA BIH SUTRA O IZMJENI IZBORNOG ZAKONA BIH (ONASA)



Zastupnički dom Parlamenta BiH trebao bi se sutra izjasniti o zahtjevu zastupnika Stranke za BiH Beriza Belkića za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Izbornog zakona BiH koja se odnosi na način izbora u Srebrenici.

Izmjena Izbornog zakona BiH predviđa da građani koji su živjeli do 1991. godine na teritoriji Srebrenice mogu odlučiti da li će glasati u opštini u kojoj sada žive ili u Srebrenici gdje su imali prijavljeno prebivalište do 1991. godine i bili na biračkim spiskovima. 
Belkić je ranije naveo da je tokom konsultacija parlamentarnih stranaka odlučeno da izmjena Izbornog zakona bude razmatrana po hitnom postupku, jer mora biti završena i objavljena u Službenom glasniku BiH do 8. maja kada Centralna izborna komisija (CIK) BiH raspisuje lokalne izbore i do kada je dozvoljeno mijenjati zakonsku legislativu za izbore. 
Sjednica Zastupničkog doma biće održana u Sarajevu u 11.00 sati, a za 14.30 sati zakazana je i sjednica Doma naroda Parlamenta BiH koji bi se trebao izjašnjavati o istoj inicijativi. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću