MENI
21.4.2015

Stalna delegacija PSBiH u PSVE susrela se sa članovima Direkcije za provođenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu


Stalna delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE), koja učestvuje na proljetnom zasjedanju PSVE, susrela se danas u Strazburu sa članovima Direkcije za provođenje presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Tokom sastanka, koji je održan na inicijativu Direkcije, iskazan je zahtjev za ponovno pokretanje procesa rješavanja pitanja provođenja presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju „Sejdić – Finci“. Također, članovi Direkcije istaknuli su da se od novih vlasti u BiH očekuje da naprave model koji će dovesti do rješavanja ovog pitanja, koje već dugo vremena opterećuje odnose u BiH.

Članovi Stalne delegacije PSBiH u PSVE objasnili su tokom sastanka kompleksnost problema sa kojim se BiH susreće u nastojanju da se provede presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Proljetno zasjedanje PSVE trajat će do petka, 24. aprila, do kada će se u Strazburu voditi rasprave o aktuelnim temama vladavine prava, demokratije i zaštite ljudskih prava. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću