MENI
21.4.2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović primio delegaciju parlamentaraca iz Češke Republike


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović primio je danas u Sarajevu delegaciju parlamentaraca iz Češke Republike, koju je predvodio zamjenik predsjednika Odbora za poljoprivredu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Češke Republike Karel Turaček.

Pozdravljajući delegaciju čeških parlamentaraca, predsjedavajući Džaferović izrazio je uvjerenje da će ova posjeta i razmjena iskustava sa predstavnicima institucija vlasti u BiH na državnom i entitetskom nivou doprinijeti uspostavljanju snažnije saradnje u oblasti poljoprivrede između dvije prijateljske zemlje.

Zamjenik predsjednika Odbora za poljoprivredu Predstavničkog doma Parlamenta Češke Karel Turaček naglasio je da je cilj trodnevne posjete čeških parlamentaraca da pomognu institucijama u BiH da što bolje iskoriste pretpristupne fondove Evropske unije u oblasti poljoprivrede, kao i da predstavnike naših institucija upoznaju sa razvojnim projektima Češke koji se odnose na zaštitu od poplava i na eksploataciju pitke vode.

U naredna tri dana češki parlamentarci razgovarat će sa članovima Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH, kao i sa odborima za poljoprivredu oba entitetska parlamenta. Češki parlamentarci sastat će se i sa predstavnicima Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH, Ureda za veterinarstvo BiH i entitetskih ministarstava poljoprivrede, a posjetit će i Sarajevsku pivnicu i vinarije u Hercegovini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću