MENI
22.4.2015

Održana 2. sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH



Na 2. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH podržan je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2014. godinu u dijelu koji se odnosi na institucije nad kojima ova Komisija vrši parlamentarni nadzor. S tim u vezi, Komisija je podržala dijelove Izvještaja o radu Vijeća ministara BiH koji se odnosi na rad Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva sigurnosti BiH, te upravnih jedinica koje se nalaze u okviru ovog Ministarstva, i to: Državne agencija za istrage i zaštitu - SIPA, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Agencije za policijsku podršku, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje, te Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja. Također, u okviru razmatranog Izvještaja Vijeća ministara BiH podržan je i rad Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u dijelu koji se odnosi na uvoz i izvoz naoružanja i vojne opreme, te Ministarstva civilnih poslova BiH, u njegovom dijelu koji se odnosi na protivminske akcije u BiH.

Usvojeni su i upućeni u dalju parlamentarnu proceduru i Izvještaj o radu Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za 2014.godinu, kao i Orjentacioni radni plan Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost za 2015. godinu.

Prije početka razmatranja navedenih izvještaja, za novoizabrane članove Komisije održana je prezentacija rada Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH na temu: "Uloga Parlamentarne skupštine BiH i Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u demokratskoj kontroli i nadzoru nad odbrambenim i sigurnosnim sektorom u Bosni i Hercegovini". (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću