MENI
4.3.2008

PREDSJEDAVAJUĆI MILORAD ŽIVKOVIĆ RAZGOVARAO S AMBASADOROM MAĐARSKE U BIH



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Milorad Živković primio je danas Nj.E. ambasadora Republike Mađarske u BiH gdina. Imre Vargu.

Tokom susreta razgovarano je o aktulenoj političkoj situaciju u Bosni i Hercegovini sa posebnim osvrtom na dosadašnji i budući rad Parlamentarne skupštine BiH u kontekstu približavanja evroatlantskim integracijama.  Ambasador Varga istakao je da je Predstavnički dom do sada dao jasnu poruku da užurbano radi na ispunjavanju uslova za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te izrazio nadu da će već na narednoj sjednici Predstavničkog doma biti usvojeni važni evropski reformski zakoni iz oblasti policijske reforme, čime će poslanici dati svoj glas za evropski put BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković, ovom prilikom, upoznao je ambasadora Mađarske sa inicijativom za organizovanje Regionalne Konferencije o evroatlantskim integracijama, čiji će domaćin biti Predstavnički dom PSBiH. Učesnici konferencije bit će predsjednici parlamenata Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije i brojni gosti, a planirano je da ona bude održana u prvoj sedmici mjeseca maja. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću