MENI
27.2.2008

DELEGACIJA ZAJEDNIČKE KOMISIJE ZA ODBRANU I SIGURNOST POSJETILA KASARNU "B.ŠIMOVIĆ" U ČAPLJINI (ONASA)



Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH posjetila je danas sjedište Četvrte pješadijske brigade Oružanih snaga (OS) BiH u kasarni "Božan Šimović" u Čapljini, javio je dopisnik Agencije ONASA.
"Upoznali smo članove delegacije sa radom i trenutnom spremom u ovoj brigadi te o našim planovima za djelovanje u narednom periodu. Isto tako, govorili smo i o reformama i aktivnostima koje trebamo sprovesti kako bi OS BiH ispunile uslove za pristupanje NATO savezu", rekao je zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH, general bojnik Slavko Puljić.

Branko Zrno, predsjedavajući komisije za odbranu i sigurnost BiH, ovom prilikom je izjavio da je razlog današnje posjete da se članovi Komisije upoznaju o stanju na terenu i o tome šta je još potrebno uraditi za podizanje standarda u OS BiH. 
"Sretan sam što mogu reći da pripadnici ove brigade zadovoljavaju osnovne standarde savremenog pristupa problematici kao što su elementarne nepogode te da mogu efikasno djelovati pri čestim požarima u Hercegovini u ljetnom periodu", rekao je Zrno.   
On je istakao da je reforma odbrane BiH proces koji traje i da se trenutno nalazi u tranzicijskom periodu prilagođavanja NATO standardima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću