MENI
23.4.2015

Delegacija PSBiH u PSVE susrela se sa predsjednicom PS Vijeća Evrope

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) susrela se sa predsjednicom PS Vijeća Evrope Anne Brasseur. Glavna tema sastanka bila je predstojeće preuzimanje predsjedavanja Bosne i Hercegovine Komitetom ministara Vijeća Evrope.

Članovi naše delegacije upoznali su predsjednicu Brasseur sa najznačajnijim političkim događajima koje Bosna i Hercegovina planira realizirati u kontekstu predsjedavanja Komitetom ministara Vijeća Evrope, te naglasili potpunu spremnost BiH za predstojećeg predsjedavanje.

Izražavajući zahvalnost delegaciji PSBiH u PSVE na veoma dobro obavljenim pripremama za preuzimanje predsjedavanja, predsjednica Brasseur naglasila je spremnost PSVE za aktivno učešće u svim događajima tokom predsjedavanja naše zemlje Komitetom ministara VE. Ona je izrazila nadu da će predsjedavanje predstavljati izuzetno važan poticaj nadležnim predstavnicima institucija u našoj zemlji za daljim ubrzanjem reformskih procesa, kao i konačnom implementacijom presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić i Finci“.

Predsjednica Brasseur zahvalila se članovima delegacije PSBiH u PSVE i na odličnoj organizaciji posjete Bosni i Hercegovini, koja je realizirana od 11. do 13. marta ove godine, te izrazila svoje zadovoljstvo ponovnim susretom sa predstavnicima vlasti u BiH, koji će se u okviru predsjedavanja BiH Komitetom ministara Vijeća Evrope, na marginama sastanka Biroa i Stalnog komiteta PS Vijeća Evrope, održati 21. i 22. maja 2015. u Sarajevu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću