MENI
13.2.2008.

ПИСМО ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ ЗАЈЕДНИЧКЕ КОМИСИЈЕ ЗА ЉУДСКА ПРАВА, ПРАВА ДЈЕТЕТА, МЛАДЕ, ИМИГРАЦИЈУ, ИЗБЈЕГЛИЦЕ, АЗИЛ И ЕТИКУ



Предсједавајући Заједничке комисије за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Садик Ахметовић упутио је данас писмо предсједници Одбора за међунационалне односе Народне скупштине Републике Србије, Ани Томановој - Макановој. Писмо преносимо у цјелини:

 

"Поштована госпођо Предсједнице,

У име чланова Заједничке комисије за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине желим Вам захвалити за топлу добродошлицу и искрене разговоре које смо водили у Народној скупштини Републике Србије.
Посебно желим истаћи да размјена мишљења и искустава наше Комисије и Ваших Одбора долазе у право вријеме, да су потребна и корисна те да нам отварају могућности даљег развоја досадашњих али и других потребних видова сарадње.
Дозволите ми да, у име наше Комисије изразим задовољство конкретним приједлозима за одржавање семинара, округлих столова и стручних скупова који би третирали теме значајне за све нас у регији, који дијелимо заједничку судбину транзицијских земаља на путу испуњења услова за придруживање великој европској породици. 
Госпођо предсједнице, користим ову прилику да Вас још једанпут подсјетим на г. Илију Јуришића, држављанина БиХ који се налази у притвору у Београду. Искрено би цијенили  уколико би Одбор за међунационалне односе Народне скупштине Републике Србије подржао иницијативу да се г. Илији Јуришићу омогући да се брани са слободе или кућног притвора, обзиром да чланови његове уже породице живе у Београду. Желим Вас искрено, људски замолити да се, у складу са вашим могућностима ангажујете и помогнете у одбрани људског достојанства босанскохерцеговачког држављанина, г. Јуришића.
Увјерен сам да ћемо и даље сарађивати на обострано задовољство, те да ћемо наше пријатељске разговоре наставити ускоро у Сарајеву, за добробит свих наших грађана и наше будућности." наводи се у писму предсједавајућег Заједничке комисије за људска права, права дјетета, младе, имиграцију, избјеглице, азил и етику Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

 


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу