MENI
23.4.2015.

Чланица делегације ПСБиХ у ПС Савјета Европе Борјана Кришто састала се са шефовима делегација Србије, Хрватске, Црне Горе и Македоније у ПССЕ


Чланица делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) Борјана Кришто састала се са шефовима парламентарних делегација Републике Србије Александром Ђуровић, Републике Хрватске Гвозденом Срећком Флегом, Црне Горе Предрагом Секулићем и Републике Македоније Александром Николоским у ПССЕ.

Главна тема састанка била је сарадња националних делегација у међународним парламентарним организацијама, приликом чега су учесници поздравили предстојеће предсједавање Босне и Херцеговине Савјетом Европе, као и предсједавање Републике Србије Организацијом за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС), те предсједавање Македоније Централноевропском иницијативом (ЦЕИ).

Такође, усаглашена су мишљења да ове делегације кроз будуће кооперативно партнерство и договор треба да раде на даљем унапређивању међусобних односа, те развијају сарадњу на афирмацији појединачних и заједничких интереса, јачајући тиме и улогу региона Југоисточне Европе у мултилатералним парламентарним организацијама.

Током састанка размијењена су и мишљења о актуелним питањима која се разматрају на априлском дијелу засједања ПССЕ, као и о начинима сарадње међу делегацијама нашег региона. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу